srijeda, 25. listopada 2017.

Čokoladni Macaronsi


Potrebno :
2 bjelanca

120 gr šećera u prahu

80 gr mljevenih badema

50 gr šećera

1 kašika kakaa

Za fil:

300 gr tamne čokolade

80 ml vrhnja za kuhanje

50 gr maslaca

Priprema:

Odvojite bjelance od žumanaca i ostavite u frižideru preko noći.

Zajedno prosijte mljevene bademe i šećer u prahu.

Umutite bjelance pa dodajte šećer dok ne dobijete čvrst snijeg.

Umiješajte bjelance sa bademima i šećerom u prahu.

Dodajte kakao i promiješajte.

Uspite u slastičarsku špricu i sipajte ih na pek papir.

Ostavite da odstoji sat vremena pa pecite u rerni zagrijanoj na 170 stepeni 10 minuta.

Za fil ugrijte vrhnje za kuhanje pa u njemu otopite čokoladu i dodajte u  omekšali maslac 

na sobnoj temperaturi .Sve dobro sjedinite .

Ostavite da se fil  da se dobro ohladi pa punite njime macaronse.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar