Potrebno :
2 bjelanca
120 gr šećera u prahu
80 gr mljevenih badema
50 gr šećera
1 kašika kakaa
Za fil:
300 gr tamne čokolade
80 ml vrhnja za kuhanje
50 gr maslaca
Priprema:
Odvojite bjelance od žumanaca i ostavite u frižideru preko noći.
Zajedno prosijte mljevene bademe i šećer u prahu.
Umutite bjelance pa dodajte šećer dok ne dobijete čvrst snijeg.
Umiješajte bjelance sa bademima i šećerom u prahu.
Dodajte kakao i promiješajte.
Uspite u slastičarsku špricu i sipajte ih na pek papir.
Ostavite da odstoji sat vremena pa pecite u rerni zagrijanoj na 170 stepeni 10 minuta.
Za fil ugrijte vrhnje za kuhanje pa u njemu otopite čokoladu i dodajte u omekšali maslac
na sobnoj temperaturi .Sve dobro sjedinite .
Ostavite da se fil da se dobro ohladi pa punite njime macaronse.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar