Potrebno:
Za bijeli dio:
500 gr krem sira
100g šećera
1 jaje
1 šolja sitno sjeckane bijele čokolade
Za crni dio:
1 šolja sitno sjeckane čokolade za kuhanje
pola šolje šećera
2 jaja
pola šolje brašna
pola praška za pecivo
na vrh kašičice soli
150 gr putera
Priprema :
svijetli dio:
Pomiješajte krem sir sa šećerom i jajetom pa mutite dok ne dobijete glatku smjesu.
Dodajte 1 šolju čokolade i ostavite sa strane.
Tamni dio
Na pari otopite puter i čokoladu pa pomiješajte sa pola šolje šećera, jajima brašnom praškom za pecivom i solju.
Polovinu smjese uspite u tepsiju, pospite krem sirom i zalijte ostatkom čokoladne smjese.
Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.
- Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar