nedjelja, 15. listopada 2017.

Bosanski lokum


Potrebno:
 250 gr putra sobne Tem.
 ½ kg brašna
 2 s.kašike ulja
 2-3 s. kašike  šecera uprahu

Još potrebno:

  šecer  u prahu za uvaljati gotove lokume
Priprema:

Putar umutiti sa šecerom, dodati ulje, u to dodati brašno i sve dobro izraditi.
Istresti na radnu površinu,( obicno ne treba brašna)izraditi jos malo rukama, podjeliti u vise hrpica( kuglica) 7-8
Od svake kuglice napraviti valjak
Rezati na duzinu od 4-5 cm, redati u tepsiju u koju smo stavili pek papir
Peci/ susiti na 130 *C oko 1½ sat
Moraju ostati svjetli.
Gotove uvaljati u  šecer uprahu, kad se ohlade spakovati u kutiju.
Mogu dugo stajati i sve su ljepši i ljepši.

Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar