Potrebno
Za koru :
6 jaja
6 kašika šećera
2 čokolade za kuhanje (po 100 gr)
Za kremu:
6 jaja
6 kašika šećera
2 čokolade za kuhanje (po 100 gr)
1 margarin (250 gr)
I još
2 šlag kreme po želji
mrvice ili čokolada za ukrašavanje
Priprema
Za koru :
Posebno umutiti šećer i 6 žumanjaka.
Zatim dodati rastopljene čokolade za kuhanje i na kraju snijeg od 6 bjelanjaka.
Izliti u kalup za tortu i peći oko 20-tak min na 160 C.
Za kremu:
Na pari umutiti šećer i 6 žumanjaka.
Zatim dodati rastopljene čokolade za kuhanje,
pa snijeg od 6 bjelanjaka umućen na pari i na kraju u prohlađenu kremu do omekšali margarin.
Sve dobro izmiješati.
Ohlađenu koru premazati kremom i na kraju ukrasiti saumućenim šlagom i šarenim mrvicama ili ribanom čokoladom.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar