Sastojci:
- 1 hobotnica srednje veličine
- 100 ml crnog vina
- 2 l vode
Za marianadu:
- 2 čena belog luka
- maslinovo ulje
- peršun
- so
Za prilog:
- 2 manje veze blitve
- 4 krompira
- pola limuna
Priprema:
- Korak 1.Ključaloj vodi u loncu dodati vino, otom stavite hobotnicu i kuvajte dok ne omekša. Izvadite je iz lonca i prosušite, pa stavite na roštilj ili u rernu da se zapeče.
- Korak 2.Blitvu blanširajte, a u vodi u kojoj se kuvala hobotnica skuvajte i krompir u ljusci, pa ga oljuštite i isecite na kocke.
Marinada:
- Korak 1.Napravite preliv od usitnjenog belog luka, maslinovog ulja, peršuna i soli. Time prelijte blitvu, krompir i hobotnicu i servirajte s limunom.
Savet
Kuvanu hobotnicu odmah izvadite iz vode, jer će se stvrdnuti ako se u njoj ohladi
Nema komentara:
Objavi komentar