srijeda, 13. rujna 2017.

Za velike gurmane: Hobotnica na žaru


Sastojci:

  • 1 hobotnica srednje veličine
  • 100 ml crnog vina
  • 2 l vode
  • Za marianadu:
  • 2 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • peršun
  • so
  • Za prilog:
  • 2 manje veze blitve
  • 4 krompira
  • pola limuna

Priprema:

  • Korak 1.
    Ključaloj vodi u loncu dodati vino, otom stavite hobotnicu i kuvajte dok ne omekša. Izvadite je iz lonca i prosušite, pa stavite na roštilj ili u rernu da se zapeče.
  • Korak 2.
    Blitvu blanširajte, a u vodi u kojoj se kuvala hobotnica skuvajte i krompir u ljusci, pa ga oljuštite i isecite na kocke.
  • Marinada:
  • Korak 1.
    Napravite preliv od usitnjenog belog luka, maslinovog ulja, peršuna i soli. Time prelijte blitvu, krompir i hobotnicu i servirajte s limunom.

Savet

Kuvanu hobotnicu odmah izvadite iz vode, jer će se stvrdnuti ako se u njoj ohladi

Nema komentara:

Objavi komentar