Sastojci:
– 4 šolje (od 2 dcl) brašna (ponekad i malo više, zavisi od tipa brasna)
– 2 kašike šećera
– 1/5 kašičice soli
– 2 kašike suncokretovog ulja
– 500 ml mlijeka (može da se zagrije, a i ne mora, probala sam i ovako i onako – rezultat je isti)
– kesica suhog kvasca 11 gr.
– 2 kašike šećera
– 1/5 kašičice soli
– 2 kašike suncokretovog ulja
– 500 ml mlijeka (može da se zagrije, a i ne mora, probala sam i ovako i onako – rezultat je isti)
– kesica suhog kvasca 11 gr.
Priprema:
Sve sastojke pomiješati do homogene smjese. Staviti dobijenu smjesu u najlonsku kesu i ostaviti u frizider na 2 sata. To je to!
Poslije dva sata izvadite tijesto iz frižidera (ako ste ga tamo držali), lagano uvaljajte u brašno i pravite piroške sa bilo kojim filom. Piroške možete peći na ringli na vrelom ulju, a mozete i u rerni u dobro nauljenoj tepsiji.
Poslije dva sata izvadite tijesto iz frižidera (ako ste ga tamo držali), lagano uvaljajte u brašno i pravite piroške sa bilo kojim filom. Piroške možete peći na ringli na vrelom ulju, a mozete i u rerni u dobro nauljenoj tepsiji.
Nema komentara:
Objavi komentar