subota, 23. rujna 2017.

Savršena brza torta od Kokosa koja se ne peče



Potrebno:
Kora:

  • 100gr mlevenog keksa
  • 150gr ovsenih pahuljica
  • 60gr šećera u prahu
  • 100gr margarina

  • Fil:

  • 1 lit mleka
  • 120gr pudinga od vanile
  • 30gr gustina
  • 250gr šećera
  • 100gr kokosa
  • 150gr margarina


  • Priprema:
     Ovsene pahuljice malo propržiti u  tavi da blago porumene. Zatim nagrubo samleti u blenderu
     Kora: Margarin otopiti i pomešati sa keksom, šećerom i pahuljicama. Koristila sam kalup sa odvojenim dnom, vrlo je praktičan . Smesu staviti u kalup i dobro je izravnati
    Fil: Odvojiti malo mleka, a ostatak zakuvati. U odvojeno mleko staviti vanil puding, gustin i šećer. Kad mleko prokuva dodati smesu i mešati dok se ne zgusne. Zatim dodati kokos, dobro promešati i ostaviti da se ohladi.
    Kad se fil ohladio dodati umućen margarin.
    Fil staviti preko kore, izravnati i posuti sa kokosom

    Nema komentara:

    Objavi komentar