Potrebno
Za koru:
150 g šećera
1 vanil-šećer
100 ml mleka
125 g margarina
1 kašika kakaoa
300 g mlevenog keksa
Za fil:
150 g šećera
1 vanil-šećer
100 ml mleka
125 g margarina
50 g mlevenog keksa
175-200 g kokosa
2 kašike kokosa
150 g šećera
1 vanil-šećer
100 ml mleka
125 g margarina
1 kašika kakaoa
300 g mlevenog keksa
Za fil:
150 g šećera
1 vanil-šećer
100 ml mleka
125 g margarina
50 g mlevenog keksa
175-200 g kokosa
2 kašike kokosa
Priprema:
KoraU šerpu sipati mleko, šećer, vanil-šećer, kakao i margarin isečen na kockice. Sve zajedno zagrevati dok se sastojci ne otope i ne sjedine. Smesa ne treba da proključa.
Skloniti s ringle i umešati mleveni keks.
Rasporediti smesu u pravougaoni kalup (28×23 cm) i poravnati, te ostaviti da se ohladi.
Fil
U odgovarajuću posudu sipati mleko, šećer, vanil-šećer i iseckan margarin, pa zagrevati dok se sve ne otopi i ne poveže. Skloniti s ringle, te umešati mleveni keks i kokos.
Finalni postupak
Pripremljeni fil rsporediti preko kore i ostaviti kolač da se dobro rashladi i stegne.
Posuti ga kokosom i seći na štangle željene veličine.
U odgovarajuću posudu sipati mleko, šećer, vanil-šećer i iseckan margarin, pa zagrevati dok se sve ne otopi i ne poveže. Skloniti s ringle, te umešati mleveni keks i kokos.
Finalni postupak
Pripremljeni fil rsporediti preko kore i ostaviti kolač da se dobro rashladi i stegne.
Posuti ga kokosom i seći na štangle željene veličine.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar