dvije čaše (od 2 dl) jogurta
dvije čaše brašna
dvije čaše šećera
dvije kašike kakao praha
jedna kašičica sode bikarbone
dvije čaše brašna
dvije čaše šećera
dvije kašike kakao praha
jedna kašičica sode bikarbone
Za preljev:
100 ml mlijeka
100 ml mlijeka
100 grama čokolade
5 kašika šećera
jedna kockica (kašičica) putera.
5 kašika šećera
jedna kockica (kašičica) putera.
Priprema:
Sve sastojke za biskvit izmiješati, sipati u podmazanu i brašnom posutu tepsiju i peći na 180 stepeni oko 20-25 minuta.
Provjeriti čačkalicom da li je biskvit pečen.
Za preljev, sve sastojke istopiti na tihoj vatri i toplim preljevom preliti topao kolač. Sačekati da se ohladi pa ostaviti u frižider najmanje dva sata prije služenja. Dekorisati po želji.
Prijatno!
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar