Potrebno
Za biskvit:
8 jaja
25 dag šećera
5 žlica brašna
3 žlice mrvica (krušnih)
15 dag mljevenih oraha
1 prašak za pecivo
1-2 naranče
Za kremu:
30 dkg šećera
1 l mlijeka
7-8 žlica gustina
1 maslac ili margarin
15 dag mljevenih oraha
Priprema:
Za biskvit:
Bjelanjke odvojiti od žumanjaka, a od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg. Žumanjke i šećer miksati, zatim dodati brašno, mrvice, mljevene orahe i prašak za pecivo.
Na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka. Sve izmiješati te izliti u namašćeni pleh za pečenje.
Peći 30-ak minuta na 180°C.
Kada se ohladi prerezati biskvit na 3 dijela i svaki dio politi sokom od naranče.
Za kremu:
Na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka. Sve izmiješati te izliti u namašćeni pleh za pečenje.
Peći 30-ak minuta na 180°C.
Kada se ohladi prerezati biskvit na 3 dijela i svaki dio politi sokom od naranče.
Za kremu:
Šećer otopiti tj. karamelizirati. Od mlijeka odvojiti 1-2 dl te pomiješati sa gustinom, a ostatak uliti u karamelizirani šećer.
Kada mlijeko prokuha dodati mješavinu s gustinom te miješati (kuhati) dok se ne zgusne. Kremu ohladiti te onda umiješati omekšali maslac ili margarin i mljevene orahe.
Kremu podijeliti otprilike za ti premaza i premazati kore . Ukrasite po željiistopljenom čokoladom i posuti orasima . Prije služenja ohladiti tortu.
Kada mlijeko prokuha dodati mješavinu s gustinom te miješati (kuhati) dok se ne zgusne. Kremu ohladiti te onda umiješati omekšali maslac ili margarin i mljevene orahe.
Kremu podijeliti otprilike za ti premaza i premazati kore . Ukrasite po željiistopljenom čokoladom i posuti orasima . Prije služenja ohladiti tortu.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar