četvrtak, 7. rujna 2017.

Prekrasna karamel torta - savršenstvo ukusa





Potrebno
Za biskvit:

 8 jaja
 25 dag šećera
 5 žlica brašna
 3 žlice mrvica (krušnih)
 15 dag mljevenih oraha
 1 prašak za pecivo
 1-2 naranče

Za kremu:

 30 dkg šećera
1 l mlijeka
 7-8 žlica gustina
 1 maslac ili margarin
15 dag mljevenih oraha

Priprema:

Za biskvit:
Bjelanjke odvojiti od žumanjaka, a od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg. Žumanjke i šećer miksati, zatim dodati brašno, mrvice, mljevene orahe i prašak za pecivo.
Na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka. Sve izmiješati te izliti u namašćeni pleh  za pečenje.
Peći 30-ak minuta na 180°C.
Kada se ohladi prerezati biskvit na 3 dijela i svaki dio politi sokom od naranče.
Za kremu: 
Šećer otopiti tj. karamelizirati. Od mlijeka odvojiti 1-2 dl te pomiješati sa gustinom, a ostatak uliti u karamelizirani šećer.
Kada mlijeko prokuha dodati mješavinu s gustinom te miješati (kuhati) dok se ne zgusne. Kremu ohladiti te onda umiješati omekšali maslac ili margarin i mljevene orahe.
Kremu podijeliti otprilike za ti premaza i premazati kore . Ukrasite po željiistopljenom čokoladom i posuti orasima . Prije služenja ohladiti tortu.
Prijatno!



Nema komentara:

Objavi komentar