petak, 22. rujna 2017.

Pita koja je zaludjela sve one koji su je probali ,jedva čekam da je ponovo pravim




Potrebno:

1 pakiranje gotovih kora za savijače
 5-6 tikvica
 50 dag bijelog kravljeg sira
 5 jaja
 5 žlica kiselog vrhnja
 1 žlica grisa
 žličica praška za pecivo
 vegeta, sol, papar

Priprema:

Tikvice oguliri i naribati. Pustiti da posoljene odstoje 15-tak minuta pa ocijediti rukama.
Pomiješati sir sa 3 jaja, 2 žlice kiselog vrhnja i grisom. Začiniti po želji. Ja koristim vegetu, no ako niste ljubitelj možete začiniti solju i paprom.
U lim premazan maslacom složiti jedan list kore pa po njemu rasporediti prvo tikvicu pa smjesu od sira a potom staviti drugu koru koju lagano pritiskujući rukama ‘nagužvati’ na veličinu lima. Postupak ponavljati sve dok ima nadjeva.
Završiti korom koju treba poravnati i izrezati na veličinu lima ukoliko je prevelika.
Zaliti mješavinom jaja i kiselog vrhnja, pa izrezati bučnicu na kocke oštrim nožem kako bi se preljev od jaja i vrhnja rasporedio unutar bučnice.
Peći bučnicu na 180℃ oko 30 min dok ne postana zlatno smeđa.
Malo ohladiti i poslužiti rezanu na kocke. Može poslužiti kao fina zakuska za goste, kao lagani ručak uz neku konkretniju salatu, kao toplo predjelo ili pak ovako kao mi večeras – za večeru ???? Ukusna je topla ili hladna a uz nju idealno paše čaša hladnog jogurta.
Prijatno !




Nema komentara:

Objavi komentar