Potrebno:
6 jaja
200 ml jogurt
5 kašika brašna
6 kašika mlevenog oraha
prašak za pecivo 1
1 kašičica soli
Za fil :
400 gr sira
1 čaša pavlake
150 gr čajne kobasice
3 komada kiseli krastavci
150 gr masline sa ukusom paprike
5 kašika brašna
6 kašika mlevenog oraha
prašak za pecivo 1
1 kašičica soli
Za fil :
400 gr sira
1 čaša pavlake
150 gr čajne kobasice
3 komada kiseli krastavci
150 gr masline sa ukusom paprike
sir za dekoraciju
Priprema:
Odvojiti žumanca od belanaca i prvo belanca umutite u čvrst šam.Postepeno dodati žumanca i mutiti dok ne pobele.Dodati jogurt,mleven orah i brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Lagano sjediniti i izliti u opleh od elektičnog šporeta i peći na 200 C oko 15 minuta. Pečenu koru uzručiti na sto i ohladiti. Sjediniti sir i pavlaku ,kisele krastavčiće i čajnu kobasicu iseći na sitne kockice pa sve lepo sjediniti. Koru preseći po širini na 6 jednakih traka filovati sa pripremljenim filom.Dekorišite narendanim sirom po želji .Seći na kocke i na svaku kocku stavite pola masline . Uživajte u divnom ukusu.
Priprema:
Odvojiti žumanca od belanaca i prvo belanca umutite u čvrst šam.Postepeno dodati žumanca i mutiti dok ne pobele.Dodati jogurt,mleven orah i brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Lagano sjediniti i izliti u opleh od elektičnog šporeta i peći na 200 C oko 15 minuta. Pečenu koru uzručiti na sto i ohladiti. Sjediniti sir i pavlaku ,kisele krastavčiće i čajnu kobasicu iseći na sitne kockice pa sve lepo sjediniti. Koru preseći po širini na 6 jednakih traka filovati sa pripremljenim filom.Dekorišite narendanim sirom po želji .Seći na kocke i na svaku kocku stavite pola masline . Uživajte u divnom ukusu.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar