ponedjeljak, 25. rujna 2017.

Perfektno dobar kolac toliko je dobar da ćete zaboravit sve druge kolače!








Sastojci


jednu od dvije crne kore 2X

4 jaja,

4 kašike šećera,

1,5 kašika griza,

3 kašike kakaoa,

pola žličice praška za pecivo

Bjelu kora:

6 bjelanjaka,

300g šećera,


1 kašika griza,

1 kašika sirćeta

Fil/ krema

6 žumanjaka,

250g šećera u prahu,

200g bijele čokolade za kuhanje,

1 vrečica šlag kreme od vanilije,

50 ml mlijeka

Spoljašnja / bijela krema

3 vrećice šlag pjene,

200 ml mlijeka,

4 kašike šećera posuti sa malo mljevenih lješnjaka i mrvicama čokolade




Priprema

 2 crne kore / biskvita mutiti jaja sa šećerom, izmješati prašak za pecivo sa grizom miksati griz sa smjesom jaja dodati kakao i sve dobro izmješati namastiti posudu sa uljem i posuti brašnom preporučeni promjer tepsije 25-30 cm peći u zagrijanoj pećnici 180°C oko 10 min.


Bjeka kora / biskvit ‘mutiti bjelanjke sa šećerom dodati griz i sirće, sve dobro izmješati kao što je prikazano na videu prilikom pećenja bijela kora ce ispucati i narasti do 7-8 cm

 -Fil krema umutiti šlag kremu sa mlijekom mutiti dobro, sastaviti i izmješati šlag kremu i smjesu jaja i šećera u prahu, dodati rastopljenu bijelu čokoladu i sve dobro izmješati – Bjela krema sastaviti sve sastojke potom sve dugo mješati u snijeg –

Sastaviti tortu crna kora-fil krema-bijela kora-fil krema-crna kora -jednakomjerno rasporediti bijelu kremu spolja, – posuti sa malo mljevenih lješnjaka i mrvicama čokolade.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar