ponedjeljak, 4. rujna 2017.

Ovakvo jagnjeće pečenje još niste probali :Otkriću vam svoj tajni recept koji sam dobila još dok sam bila vrlo mlada








Potrebno :
3 kg jagnjetine/ plecka sa rebarcima/
po ukusu soli
senfa
1 dl mesavine vode i belog vina
0,5 dl ulja

Priprema:

Jagnjetinu oprati i prosusiti.Zarezati meso na vise mesta duz plecke da bi bolje primilo zacine.
Pomesati vodu, belo vino, ulje i ruzmarin i staviti u vatrostal posudu u kojoj ce se peci meso.
Jagnjetinu dobro posoliti, utrljati so svuda po mesu.
Po zelji u zasekei po povrsini mesa premazati senf.
Spustiti meso u posudu i prekriti alu-folijom.Peci meso najpre pokriveno folijom na 200 stepeni. Povremeno vaditi posudu, okretati meso i zalivati sokom koje je pustilo. Pred kraj
pecenja skinuti foliju i ostaviti jos15 minuta da se uhvati lepa korica.
Malo prohladiti i servirati uz  pekarski krompir.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar