utorak, 12. rujna 2017.

Nova Šeherzada torta gotova za tren !





Potrebno:


 1,5 l mlijeka
14 kas. secera
5  pudinga od karamele
 250 gr. Putera
500 gr. šlaga
500 ml. kisele vode
 600 gr. Turskog keksa petitbeurre


Priprema:

Odvojiti 2 dl. mlijeka i dodajte 5 vrecica pudinga i dvije kasike secera. Ostaviti sa strane.
Ostatak secera (12 punih kasika) istopiti da se dobije karamel i u to dodati vrelo, prijethodno ugrejano, mlijeko. Kad se sve dobro sjedini i provri, dodati smjesu sa pudingom. Kuhati dok se ne zgusne.
Ostavite puding da se ohladi i sjedinite sa izmiksanim puterom.
Posebno umutite 500 gr. slaga sa kiselom vodom.
Zatim redajte tortu u tepsiju (35 x 25 cm.): Keks, Fil, Slag – Keks, Fil, Slag itd. Tako napraviti 4 reda i obloziti tortu sa slagom
Ostavite tortu par sati da se dobro ohladi i da se ukusi sjedine
Umjesto 5 pudinga Karamele, mozete koristiti 5  pudinga od Vanilije 

Ohladenu tortu sjeći na željene komade i poslužiti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar