Potrebno:
1,5 l mlijeka
14 kas. secera
5 pudinga od karamele
250 gr. Putera
500 gr. šlaga
500 ml. kisele vode
600 gr. Turskog keksa petitbeurre
Priprema:
Odvojiti 2 dl. mlijeka i dodajte 5 vrecica pudinga i dvije kasike secera. Ostaviti sa strane.
Ostatak secera (12 punih kasika) istopiti da se dobije karamel i u to dodati vrelo, prijethodno ugrejano, mlijeko. Kad se sve dobro sjedini i provri, dodati smjesu sa pudingom. Kuhati dok se ne zgusne.
Ostavite puding da se ohladi i sjedinite sa izmiksanim puterom.
Posebno umutite 500 gr. slaga sa kiselom vodom.
Zatim redajte tortu u tepsiju (35 x 25 cm.): Keks, Fil, Slag – Keks, Fil, Slag itd. Tako napraviti 4 reda i obloziti tortu sa slagom
Ostavite tortu par sati da se dobro ohladi i da se ukusi sjedine
Umjesto 5 pudinga Karamele, mozete koristiti 5 pudinga od Vanilije
Ohladenu tortu sjeći na željene komade i poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar