Brzinska poslastica čiji ukus nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Potrebno:
5 jaja1 l mleka
11 kašika šećera
11 kašika brašna (ravnih)
4 kašike kakaa
3 kašike ulja
1 prašak za pecivo
100 g čokolade
100 g margarina
300 g šlaga ili slatke pavlake
Priprema :
Staviti rernu da se greje na 200 stepeni, a za to vreme penasto umutiti belanca sa 5 kašika šećera. Dodati žumanca i ulje, pa polako mutiti. Na kraju dodati 5 kašika brašna, 2 kašike kakaa i prašak za pecivo i sve lagano sjediniti varjačom. U pleh obložen papirom za pečenje sipati smesu i staviti da se peče. Odmah smanjiti temperaturu rerne na 180 stepeni.
Dok se kora peče, pomešati preostalih 6 kašika brašna, 2 kašike kakaa i 6 kašika šećera sa malo mleka, a ostatak staviti da provri. Zakuvati razmućeno brašno u mleku koje je provrilo i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladu, a zatim mešati dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se potpuno ohladi.
Pečenu koru ohladiti i preseći vodoravno na tri jednake tanke korice. Svaku koricu isprskati sa malo mleka.
Penasto umutiti omekšali margarin, pa mu dodajte u ohlađen fil. Posebno umutiti šlag ili slatku pavlaku i dodati filu ukoliko je previše gust (2 – 3 kašike) i opet umutiti.
Na koru naneti fil, pa šlag, opet kora, i tako dok ne potrošite materijal. Završite šlagom i ukrasite po želji( istopljenom čokoladom ili čokoladnim dražejima ili šta već imate). Ostavite tortu da odstoji nekoliko sati u frižideru pre služenja.
3 kašike ulja
1 prašak za pecivo
100 g čokolade
100 g margarina
300 g šlaga ili slatke pavlake
Priprema :
Staviti rernu da se greje na 200 stepeni, a za to vreme penasto umutiti belanca sa 5 kašika šećera. Dodati žumanca i ulje, pa polako mutiti. Na kraju dodati 5 kašika brašna, 2 kašike kakaa i prašak za pecivo i sve lagano sjediniti varjačom. U pleh obložen papirom za pečenje sipati smesu i staviti da se peče. Odmah smanjiti temperaturu rerne na 180 stepeni.
Dok se kora peče, pomešati preostalih 6 kašika brašna, 2 kašike kakaa i 6 kašika šećera sa malo mleka, a ostatak staviti da provri. Zakuvati razmućeno brašno u mleku koje je provrilo i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladu, a zatim mešati dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se potpuno ohladi.
Pečenu koru ohladiti i preseći vodoravno na tri jednake tanke korice. Svaku koricu isprskati sa malo mleka.
Penasto umutiti omekšali margarin, pa mu dodajte u ohlađen fil. Posebno umutiti šlag ili slatku pavlaku i dodati filu ukoliko je previše gust (2 – 3 kašike) i opet umutiti.
Na koru naneti fil, pa šlag, opet kora, i tako dok ne potrošite materijal. Završite šlagom i ukrasite po želji( istopljenom čokoladom ili čokoladnim dražejima ili šta već imate). Ostavite tortu da odstoji nekoliko sati u frižideru pre služenja.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar