Evo i kako da napravite jednu od omiljenih poslastica ovog kraja, po starinskom receptu!
Potrebno:
kvasac,
500 ml mleka,
malo šećera,
1 kg brašna,
3 jaja,
kora limuna,
puter,
ulje za prženje.
Narastu ogromne
Priprema:
Narastu ogromne
Priprema:
Podmesiti kvasac u mleku sa malo, šećera, soli i brašna. U kg brašna stavite 3 žumanca, supenu kašiku sećera, koru limuna i puter veličine kao orah. Zamesiti sa mlekom i izraditi testo mikserom da se odvaja od vangle. Ostavite da naraste.
Kada naraste staviti na sto i oklagijom razvući koru, pa čašom vaditi krugove i na svaku drugu stavljati pekmez i tu sa pekmezom premazati belancem po ivici pa preko nje staviti praznu pogačicu i ostaviti 15 minuta.
U vrelo ulje spuštati krofnem ali na onu stranu koja nije bila na stolu – gornju stranu. Pečene pospite šećerom u prahu i uživajte!
Kada naraste staviti na sto i oklagijom razvući koru, pa čašom vaditi krugove i na svaku drugu stavljati pekmez i tu sa pekmezom premazati belancem po ivici pa preko nje staviti praznu pogačicu i ostaviti 15 minuta.
U vrelo ulje spuštati krofnem ali na onu stranu koja nije bila na stolu – gornju stranu. Pečene pospite šećerom u prahu i uživajte!
Nema komentara:
Objavi komentar