četvrtak, 28. rujna 2017.

Martinačke punjene krofne narastu duplo: Po najstarijem vojvođanskom receptu!




Evo i kako da napravite jednu od omiljenih poslastica ovog kraja, po starinskom receptu!

Potrebno:

 kvasac, 
500 ml mleka,
 malo šećera,
 1 kg brašna, 
3 jaja,
 kora limuna, 
puter, 
ulje za prženje.

 Narastu ogromne


Priprema: 
Podmesiti kvasac u mleku sa malo, šećera, soli i brašna. U kg brašna stavite 3 žumanca, supenu kašiku sećera, koru limuna i puter veličine kao orah. Zamesiti sa mlekom i izraditi testo mikserom da se odvaja od vangle. Ostavite da naraste.
Kada naraste staviti na sto i oklagijom razvući koru, pa čašom vaditi krugove i na svaku drugu stavljati pekmez i tu sa pekmezom premazati belancem po ivici pa preko nje staviti praznu pogačicu i ostaviti 15 minuta.


U vrelo ulje spuštati krofnem ali na onu stranu koja nije bila na stolu – gornju stranu. Pečene pospite šećerom u prahu i uživajte!

Nema komentara:

Objavi komentar