ponedjeljak, 11. rujna 2017.

Kremasto savršenstvo koje se topi u ustima






Potrebno:

Kora: 

3 jaja,
3 kašike brašna,
 3 ulja, 
2 meda ili šećera,
2 rogač brašna ,
2 kakaa,vanilin šećer,
 1/2 praška za pecivo.

Priprema :
Umutiti sve sastojke za koru i izliti u pleh
Koru peći 10 min. na 200 stepeni.

Za kremu,
umutiti 700 ml slatkog vrhnja,dodati
 2 napravljena i ohlađena pudinga od vanilije. pp 1 želatin

Sitno nasjeckati čokoladu po želji (100gr) i dodati u kremu,
Meni je najbolje staviti rum pločice,a vi po svom ukusu.

Za glazuru: Istopiti 100 gr tamne čokolade sa malo s.vrhnja i ulja.

Za dekoraciju sam koristila karamele i rendanu čokoladu






























Nema komentara:

Objavi komentar