Potrebno
Za koru:
4 jajeta
150 g šećera
1,8 dl jogurta
1 dl ulja
200 g brašna
1/2 praška za pecivo
2 kasške neskvika
1,5 – 2 dl čokoladnog mleka (za prelivanje kore)
Za fil :
300 g mlevene plazme
2 čaše (400 g) kisele pavlake
100 g šećera u prahu
3 kašike umućene slatke pavlake
Za čokoladni fil :
1/2 l mleka
100 g šećera
2 pudinga od vanile
1/2 (125 g) margarina
100 g neskvika
Za karamel fil:
1/2 l mleka
100 g šećera
2 pudinga od karamele
1/2 (125 g) margarina
Ostalo:
3 dl slatke pavlake
Priprema
za koru
Umutiti belanca sa 70-80 g šećera. Odvojeno (u drugu posudu) umutiti žumanca sa ostatkom šećera (od onih 150 g), pa dodati i ostale sastojke. Sve zajedno umutiti pa polako sjediniti sa umućenim belancima. Koru peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni nekih 20-ak minuta. Vruću koru preliti hladnim čokoladnim mlekom.
Za fil od plazme:
Pavlaku pomešati sa šećerom u prahu pa dodati mlevenu plazmu i umućenu slatku pavlaku.
Za fil od čokolade :
Od 0,5 l mleka oduzeti onoliko koliko je potrebno da se razmute dva pudinga od vanile. U ostatak mleka dodati 100 g šećera i staviti da proključa, pa ukuvati puding. U još vruć puding dodati margarin, pa promešati da se otopi. Ostaviti da se hladi. Kad se malo prohladi u puding dodati i neskvik. Sve zajedno umutiti mikserom da se dobije kremasti fil.
Za karamel fil:
Od 0,5 l mleka oduzeti onoliko koliko je potrebno da se razmute dva pudinga od karamele. U ostatak mleka dodati 100 g šećera i staviti da proključa, pa ukuvati puding. U još vruć puding dodati margarin, pa promešati da se otopi. Ostaviti da se hladi. Kad se prohladi puding mutiti mikserom da se dobije kremasti fil, a pritom i da se sasvim ohladi.
Preko kore namazati prvo fil od plazme.
Preko fila od plazme namazati čokoladni fil, pa ostaviti tortu na kratko u frižider (nekih 10-ak minuta).
Preko čokoladnog fila namazati fil sa ukusom karamele.
Celu tortu premazati umućenom slatkom pavlakom (i ukrasiti po želji).
Ohladiti u frižiderupa poslužiti .
Preko kore namazati prvo fil od plazme.
Preko fila od plazme namazati čokoladni fil, pa ostaviti tortu na kratko u frižider (nekih 10-ak minuta).
Preko čokoladnog fila namazati fil sa ukusom karamele.
Celu tortu premazati umućenom slatkom pavlakom (i ukrasiti po želji).
Ohladiti u frižiderupa poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar