Sastojci
kora:
- 8 jaja
- 24 žlice šećera
- 2 dcl ulja
- 2 dcl mlijeka
- 24 žlice brašna
- 2 praška za pecivo
- 2 – 3 žlice kakaoa
Krema
- 1 l mlijeka
- 6 – 7 žlica brašna
- 20 dkg kokosa
- 20 žlica šećera
Glazura:
- 15 dkg bijele čokolade
- 8 dkg margarina za kolače
- kokos za posipanje
Priprema
- Miksajte bjelanjke sa šećerom u snijeg.
Dodavati jedno po jedno žumance i dalje miksati.
K tome dodati naizmjenično ulje i mlijeko.
Na kraju umiješati brašno izmiješano sa prašcima za pecivo.
Podijeliti smjesu na dva dijela , te u jedan dio umiješati kakao.
- Na pobrašnjen i namazan pleh istresti prvo smeđi koru i peći na 180 oko 15 min.
Za vrijeme dok se peče tamni biskvit napraviti kremu . U mlijeko ukuhati brašno i šećer ( kao puding) . Kad to prokuha dodajte kokos i dobro izmiješajte.
- Na polupečeni tamnu koru istresti kremu, te na kremu istresti preostali žuti biskvit.
Nastaviti peći na 180 još 25 min do pola sata.
Na pečeni kolač namazati čokoladnu glazuru, te posuti kokosom.moze i bez cokolade samo posuti kokosom
Dobar tek.
Nema komentara:
Objavi komentar