Potrebno :
oko 600 gr keksa
1/2 l slatke pavlake
6 kesica nes kafe
2 jaja
8 + 6 kašika šećera
1/2 l vode
1/2 l slatke pavlake
6 kesica nes kafe
2 jaja
8 + 6 kašika šećera
1/2 l vode
2 kesice šlaga
2 dl mineralne vode
2 dl mineralne vode
Priprema
Najpre skuvati nes kafu (u granulama, nemojte koristiti 2 u 1, ni 3 u 1) i 8 kašika šećera u 1/2 l vode, i ostaviti da se ohladi.
Fil:
Najpre skuvati nes kafu (u granulama, nemojte koristiti 2 u 1, ni 3 u 1) i 8 kašika šećera u 1/2 l vode, i ostaviti da se ohladi.
Fil:
Slatku pavlaku, dobro rashlađenu dobro umutiti mikserom.
U drugoj, velikoj posudi dobro umutiti na pari 2 belanca, dodati 6 kašika šećera i 2 žumanca, pa polako izmešati. u ohladeno odati umućenu slatku pavlaku, pa sve polako i dobro izmešati.
Na tacnu staviti par kašika fila, pa ređati keks koji prvo potopimo u nes kafu. Opet red fila, pa red keksa natopljenog nes kafom, dok se ne potroši sav materijal.
U drugoj, velikoj posudi dobro umutiti na pari 2 belanca, dodati 6 kašika šećera i 2 žumanca, pa polako izmešati. u ohladeno odati umućenu slatku pavlaku, pa sve polako i dobro izmešati.
Na tacnu staviti par kašika fila, pa ređati keks koji prvo potopimo u nes kafu. Opet red fila, pa red keksa natopljenog nes kafom, dok se ne potroši sav materijal.
Sutradan, pre služenja, umutiti šlag sa mineralnom vodom, pa tortu premazati i ukrasiti, ja sam je posula čokoladnim dražejama.
Tortu sa slike pravila sam sa prelepim kakao keksićima Zlatni Pek, slagala sam 6×3 keksa na tacnu, i imala sam 4 reda keksa (to je oko 600 gr).
Tortu sa slike pravila sam sa prelepim kakao keksićima Zlatni Pek, slagala sam 6×3 keksa na tacnu, i imala sam 4 reda keksa (to je oko 600 gr).
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar