Potrebno:
2 l vode1/2 l sirceta
100 gr soli
200 gr secera
vinobran
lovor list
biber u zrnu
za krastavce mirodjija (po zelji)
krastavci
karfiol
lovor list
biber u zrnu
za krastavce mirodjija (po zelji)
krastavci
karfiol
Priprema:
U hladnu vodu dodati, redom, sve sastojke i ostaviti da se otopi. Povremeno promešati, a za to vreme ocistiti i oprati karfiol (ili krastavce), poredjati u teglu, dodati zacine po zelji i preliti sa tecnoscu.
Ostaviti malo tecnosti, u jednu vecu solju (ako upije), a tegle poklopiti sa necim do uvece. Uvece dodati tecnosti, ako je potrebno i povezati tegle.
Povrce, sa ovim receptom, ostane cvrsto, ne odmekne..Ja unazad, godinama, kada pojedemo karfiol, tecnost u kojem je bio sipam u plastiku i ponovo napunim istu teglu novim karfiolom i prelijem istim prelivom u kojem je stari karfiol stajao.
Ukiseli se za 4-5 dana..
Prijatno!
Povrce, sa ovim receptom, ostane cvrsto, ne odmekne..Ja unazad, godinama, kada pojedemo karfiol, tecnost u kojem je bio sipam u plastiku i ponovo napunim istu teglu novim karfiolom i prelijem istim prelivom u kojem je stari karfiol stajao.
Ukiseli se za 4-5 dana..
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar