Potrebno
Za podlogu:
500 g Sport keksa
300 g Choco bananica
100 g čokolade za kuhanje
100 g mliječne čokolade
125 g margarina
2 žlice šećera
350 ml vode
300 g Choco bananica
100 g čokolade za kuhanje
100 g mliječne čokolade
125 g margarina
2 žlice šećera
350 ml vode
Za kremu:
500 ml mlijeka
5 žlica šećera
2 praška za puding s okusom vanilije
200 g margarina sobne temperature
200 ml slatkog vrhnja
5 žlica šećera
2 praška za puding s okusom vanilije
200 g margarina sobne temperature
200 ml slatkog vrhnja
Ostalo:
3-4 banane
300 ml slatkog vrhnja
300 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Vodu zagrijavajte zajedno sa šećerom, margarinom i čokoladom dok se sve ne otopi.
Sport kekse istresite u veću zdjelu, ubacite krupno nasjeckane bananko čokoladice i prelijte sve otopljenom smjesom od čokolade i margarina. Dno i stranice okruglog kalupa za pečenje (28-30 cm) obložite masnim papirom tako da kada istresete smjesu s keksima čokoladna krema nebi iscurila izvan kalupa. Ukoliko imate dobar kalup za torte koji ne propušta ne morate ga oblagati papirom.
Čokoladnu smjesu s keksima dobro izmiješajte pa istresite u pripremljeni kalup i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.
Za pripremu kreme prašak za puding razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka i šećer zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga dok se ne zgusne. Kuhani puding premjestite u zdjelu za miksanje i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi. Površinu pudinga prekrijte prozirnom folijom kako se nebi stvorila korica. Ohlađeni puding izmiksajte, dodajte margarin sobne temperature pa ponovo sve dobro izmiksajte. Na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje.
Preko ohlađene podloge od keksa razmažite nekoliko žlica kreme da popunite sve rupe pa posložite uzdužno prerezane banane. Prije nego što banane posložite na tortu poškropite ih s malo limunovog soka. Preko banana razmažite ostatak kreme. Tortu spremite u frižider da se krema dobro stisne, najbolje preko noći.
Idući dan premažite tortu s tučenim slatkim vrhnjem, ukrasite po želji i poslužite!
Prijatno!
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar