utorak, 12. rujna 2017.

Grčki Hljeb (RECEPT): Mekan ,punjen i veoma ukusan




Potrebno:

500g brašna /može glatko ili miješano
1žlica instant kvasca /ili 1/2 svježeg
1/2 žličice soli
na vrh noža šećera
1 žlica ulja
mlake vode koliko treba


Nadjev:
200g feta sira
3žlice maslinovog ulja /1 žlica za premazat zdjelu
1žličica origana/majčina dušica

Premaz.
1 žutanjk
3-4žice sezama


Priprema

Od sastojka zamijesite tijesto ,jako je jednostavno kao tijesto za pizzu.Tijesto formirate u kuglu ,pokrijete običnom kesom ili poklopcem i ostavite stajati 30-45 min.da se tijesto digne . Razmrvite feta sir
Tijesto stavite na radni stol na koji ste stavili malo brašna.Raširite tijesto u krug prvo oklagijom a možete kasnije i malo rukom da bude ne pretanko kao jufke ali ni predebelo tijesto .Premažete tijesto dobro maslinovim uljem a potom stavite ako želite origano a zatim feta sirom .Na jednom dijelu/prema sebi/prstima napravite rupu do sredine kruga ,a potom sa obje ruke rolajte tijesto u veliku kobasu.Kad ste došli do kraja kobasu lagano rukama raširite.
Okruglu keramičku zdjelu za pečenje lagano nauljite .Stavite tijesto u puž ,pazeći da e ne spoje krajevi. Pokrijete i pustite na toplom mjestu pola sata da se tijesto diže.Zagrijete pećnicu na 200C .Puža bogato namažete žumanjkom i pospete sezamom.Pecite puža negdje 35 min ili dok se ne počne micati po protvanu .Ako želite možete na dno zdjele staviti papir za pečenje.



Nema komentara:

Objavi komentar