Potrebno
Za koru:
6 jaja,
6 kašika šećera,
200 g brašna,
1 prašak za pecivo,
3 kašike čokolade u prahu,
100 g čokolade
50 gr maslaca
Za fil:
1, 5 l mleka,
20 kašika šećera,
10 kašika gustina,
2 kašike brašna,
1 vanilin šećer,
200 g margarina,
200 g čokolade
Za preliv :
300 ml vode,
200 g šećera,
2 vanilin šećera
Za ukrašavanje :
500 g slatke pavlake,
50 g šećera u prahu,
50 g čokoladnih mrvica
6 jaja,
6 kašika šećera,
200 g brašna,
1 prašak za pecivo,
3 kašike čokolade u prahu,
100 g čokolade
50 gr maslaca
Za fil:
1, 5 l mleka,
20 kašika šećera,
10 kašika gustina,
2 kašike brašna,
1 vanilin šećer,
200 g margarina,
200 g čokolade
Za preliv :
300 ml vode,
200 g šećera,
2 vanilin šećera
Za ukrašavanje :
500 g slatke pavlake,
50 g šećera u prahu,
50 g čokoladnih mrvica
ekstrat vanile par kapi
Priprema:
Umutite belanca, i žumanjke odvojeno dodajte šećer i sve ostale sastojke, pa ispecite koru na 200 stepeni 20-25 minuta. Ako pečete u kalupu presijecite koru popola da dobijete dvije kore ako u tepsiji iz rerne onda presijecite po širini da dobijete 2 jednake kore .
Za preliv stavite vodu, šećer i vanilin šećer da provri, pa kuvajte još deset minuta i prelijte ohlađenu koru.
Za fil :
Od navedenih sastojaka skuvajte fil i ostavite da se ohladi. Dodajte margarin i sve sjedinite mikserom. Fil podijelite na dva dijela u prvi dio stavite čokoladu pa ga premažite preko prelivene kore zatim premazite bijelim filom pa stavite dr koru i premažite filom od slatke pavlake . Umutite pavlaku sa šećerom u prahu, dodajte čokoladne mrvice i aromu vanilije premažite ceo kolač. Stavite kolač na sat-dva sata u zamrzivač da se stegne.(ne duže)
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar