Potrebno:
1/2 margarin
2 kašike šećer (za testo)
2 žumanjka
300 g brašna
1/2 kvasac
4 kašike mleka
soda bikarbona na vrh noža
250 g mlevenih oraha
250g šećer (za fil)
pekmez od kajsija po ukusu
Za glazuru
100g čokolada za kuvanje
1 kašika ulje
100 g margarin
Priprema;
Od navedenih sastojaka zamesiti testo. Podeliti na tri dela. Orahe i šećer pomešati. Razvijenu koru staviti u tepsiju koju smo premazali sa malo margarina i posuli brašnom.
Koru premazati sa pekmezom od kajsija i posuti je mešavinom oraha (250 gr) i šećera (250 gr) . Razviti i ostale kore i postupak ponavljati. Gornja kora se ne premazuje.
Staviti u prethodno zagrejanu rernu i peći na 160 stepeni 10-15 minuta. Ohlađeni kolač preliti glazurom od čokolade (100g čokolade za kuvanje, 100g margarina, 1 kašika ulja).
100g čokolada za kuvanje
1 kašika ulje
100 g margarin
Priprema;
Od navedenih sastojaka zamesiti testo. Podeliti na tri dela. Orahe i šećer pomešati. Razvijenu koru staviti u tepsiju koju smo premazali sa malo margarina i posuli brašnom.
Koru premazati sa pekmezom od kajsija i posuti je mešavinom oraha (250 gr) i šećera (250 gr) . Razviti i ostale kore i postupak ponavljati. Gornja kora se ne premazuje.
Staviti u prethodno zagrejanu rernu i peći na 160 stepeni 10-15 minuta. Ohlađeni kolač preliti glazurom od čokolade (100g čokolade za kuvanje, 100g margarina, 1 kašika ulja).
Ohladiti pa sjeći na kocke ili štanglice i poslužiti.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar