nedjelja, 3. rujna 2017.

Brzi kolač…Specijalitet mađarske kuhinje morate probati!



Potrebno:

1/2 margarin
2 kašike šećer (za testo)
2 žumanjka
300 g brašna
1/2 kvasac
 4 kašike mleka
soda bikarbona na vrh noža
250 g mlevenih oraha
250g šećer (za fil)
pekmez od kajsija po ukusu


Za glazuru 
100g čokolada za kuvanje
1 kašika ulje
100 g margarin 


Priprema;

Od navedenih sastojaka zamesiti testo. Podeliti na tri dela. Orahe i šećer pomešati. Razvijenu koru staviti u tepsiju koju smo premazali sa malo margarina i posuli brašnom.
Koru premazati sa pekmezom od kajsija i posuti je mešavinom oraha (250 gr) i šećera (250 gr) . Razviti i ostale kore i postupak ponavljati. Gornja kora se ne premazuje.
Staviti u prethodno zagrejanu rernu i peći na 160 stepeni 10-15 minuta. Ohlađeni kolač preliti glazurom od čokolade (100g čokolade za kuvanje, 100g margarina, 1 kašika ulja).
Ohladiti pa sjeći na kocke ili štanglice i poslužiti.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar