Potrebni sastojci
- 350 g petit ber keksa
- 7 dl vode
- 300 g šećera
- 4 kesice pudinga od vanile
- 1 kg očišćenih jabuka
Za glazuru:
- 3 štangle čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Priprema:
- 1. Jabuke oljuštiti i iseći na kockice.
- 2. Zatim jabuke premestiti u veću šerpu, naliti 6 dl vode i dodati šećer, pa kuvati oko 10 minuta dok malo ne omekšaju.
- 3. Za to vreme puding razmutiti u 1 dl vode i sipati ga u jabuke.
- 4. Neprekidno mešati dok se ne dobije gusti krem
- 5. U manjoj četvrtastoj tepsiji složiti pti ber keks, pa preko sipati fil dok je još vruć.
- 6. Preko fila poređati drugi red keksa.
- 7. Otopiti čokoladu sa uljem na pari, pa preliti preko kolača.
- Napomena : umjesto čokolade možete staviti umućeno slatko vrhnje takode bude super sočan i ukusan.
- Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar