Potrebno
Za podlogu:
1 paket piskote keksa
oko 200 ml. vode
svjeze otisnuti sok od narande
Za kremu :
600 ml. mlijeka
150g. secera
Za podlogu:
1 paket piskote keksa
oko 200 ml. vode
svjeze otisnuti sok od narande
Za kremu :
600 ml. mlijeka
150g. secera
2 puding od vanilije
2 vanilin secera
prstohvat soli
200 g. putera
Za vocni preljev:
700 g voca npr. jagode,maline,kupine,ribizl
2 vrecice vanilin secera
po potrebi secera
6 listova zelatine
2 vanilin secera
prstohvat soli
200 g. putera
Za vocni preljev:
700 g voca npr. jagode,maline,kupine,ribizl
2 vrecice vanilin secera
po potrebi secera
6 listova zelatine
Ijoš :
300 ml tečnog šlaga ili po vašoj želji
300 ml tečnog šlaga ili po vašoj želji
Priprema:
Pomijesajte vodu, sok i rum te umacite piskote i slazite ih redom u kalup.
Za kremu:
Skuhajte puding sa secerom vanilin secerom i prstohvat soli, te u ohladenu kremu dodajte izradeni puter.
Kremu sipajte na piskote .
Istucite slag te ga ravnomjerno premazite na kremu.
Kolac stavite u hladnjak .
Pomijesajte vodu, sok i rum te umacite piskote i slazite ih redom u kalup.
Za kremu:
Skuhajte puding sa secerom vanilin secerom i prstohvat soli, te u ohladenu kremu dodajte izradeni puter.
Kremu sipajte na piskote .
Istucite slag te ga ravnomjerno premazite na kremu.
Kolac stavite u hladnjak .
Voce operite i ocistite te ga miksajte sa mikserom da dobijete gustu kasu.
U voce dodajte secer i vanilin secer, kratko sve skupa prokuhajte uz stalno mijesanje na laganoj vatri tek toliko da se secer otopi.Obavezno probajte pa ako je potrebno dodajte secera. Ohladite da bude mlako.
Zelatinu stavite da nabubri u hladnoj vodi. Nabubrenu zelatinu ocijedite ,te otopite na laganoj vatri i dodajteje u kuhanu ohladenu vocnu kasu.
Dobro promijesajte te prelijte na slag.
Kolač ohladite dobro u frižideru pa poslužite isječen na kocke .
Prijatno!
U voce dodajte secer i vanilin secer, kratko sve skupa prokuhajte uz stalno mijesanje na laganoj vatri tek toliko da se secer otopi.Obavezno probajte pa ako je potrebno dodajte secera. Ohladite da bude mlako.
Zelatinu stavite da nabubri u hladnoj vodi. Nabubrenu zelatinu ocijedite ,te otopite na laganoj vatri i dodajteje u kuhanu ohladenu vocnu kasu.
Dobro promijesajte te prelijte na slag.
Kolač ohladite dobro u frižideru pa poslužite isječen na kocke .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar