nedjelja, 27. kolovoza 2017.

Voćni užitak bez pečenja gotov za tren !








Potrebno
Za podlogu:

1 paket  piskote keksa
oko 200 ml. vode
svjeze otisnuti sok od narande

Za kremu :
600 ml. mlijeka
150g. secera
2   puding od vanilije
2  vanilin secera
prstohvat soli
200 g. putera

Za vocni preljev:
700 g voca npr. jagode,maline,kupine,ribizl
2 vrecice vanilin secera
po potrebi secera
6 listova zelatine
Ijoš :
300 ml  tečnog šlaga ili po vašoj želji 

Priprema:
Pomijesajte vodu, sok i rum te umacite piskote i slazite ih redom u kalup.

Za kremu:
 Skuhajte puding sa secerom vanilin secerom i prstohvat soli, te u ohladenu kremu dodajte izradeni puter.
Kremu sipajte na piskote .
Istucite slag te ga ravnomjerno premazite na kremu.
Kolac stavite u hladnjak .
Voce operite i ocistite te ga miksajte  sa mikserom da dobijete gustu kasu.
U voce dodajte secer i vanilin secer, kratko sve skupa prokuhajte uz stalno mijesanje na laganoj vatri tek toliko da se secer otopi.Obavezno probajte pa ako je potrebno dodajte secera. Ohladite da bude mlako.
Zelatinu stavite da nabubri u hladnoj vodi. Nabubrenu zelatinu ocijedite ,te otopite na laganoj vatri i dodajteje u kuhanu ohladenu vocnu kasu.
Dobro promijesajte te prelijte na slag.
Kolač ohladite dobro u frižideru pa poslužite  isječen na kocke .
Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar