nedjelja, 27. kolovoza 2017.

Voćna jafa torta !




Potrebno
Za koru:

300 gr mlevenog keksa
200 gr mlevenih oraha
100 gr šećera u prahu
100 gr margarina
2 dl soka od narandže

Za fil:

1 litar mleka
3 kesice pudinga od vanile
3 kašike gustina
200 gr šećera
200 gr margarina
250 gr mini jafa keksa
I još:
300 gr voćnog miksa
100 gr čokolade

Priprema:

Staviti na vatru mleko sa šećerom, odvojiti malo mleka da se razmuti puding i gustin.
Kada mleko provri, skuvati puding i ostaviti da se prohladi.
Umutiti razmekšali margarina i dodavati kašiku po kašiku prohlađenog pudinga, mutiti mikserom dok se sve lepo ne sjedini.
Sve sastojke za koru staviti u činiju i sastaviti ih, najbolje rukom dok se fino ne sjedine.
Sok dodati na kraju postepeno.
Na tacnu za serviranje staviti obruč za torte veličine 28 cm i formirati koru rukom ili kašikom.
Na koru staviti 1/4 fila, tek da se jafa keks za to zalepi.
Slagati keks sa čokoladom okrenutom na dole.
Preko keksa stavimo zamrznuti mix voća koji će omekšati keks kad se otopi, pa zato nije potrebno da se keks umače u sok.
Preko voća staviti ostatak fila.
Ukrasiti čokoladnom glazurom  ,čokoladnim dražejima ili šlagom po želji.
Tortu ohladiti pa poslužiti.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar