srijeda, 23. kolovoza 2017.

Torta od rendanih tikvica i kisele pavlake!

                                     

Predivna slana torta naravno ako volite tikvice meni je ova kombinacija super .Nadam se da će se i vama dopasti .Možete je poslužiti kao hladno predjelo .

Potrebno:

Za kore:


2 x 1 velika tikvica
2 x 3 jaja
2 x 3 kasike brasna
po zelji seckan persun


Za fil:
oko 600 gr kisela pavlaka

Priprema:

U dva suda narendati po jednu veliku ociscenu tikvicu, posoliti i ostaviti 20-ak minuta da puste vodu.
Ukljuciti rernu na 180 stepeni. Umutiti 3 jaja mikserom, oko minut, dodati iscedjene tikvice i 3 kasike brasna, ne sme da bude tecno, nego kompaktno, a ako je retko, dodati brasno jos malo i seckani persun.
Pleh ( 35×25 ) obloziti pek papirom i bez ikakvog uljenja izliti smesu, lepo poravnati da bude iste debljine i peci 20 minuta.
Za to vreme mutiti za drugu koru, ovu prvu izvaditi, skinuti odmah papir, vratiti ga u pleh, isipati smesu i peci.
Dobicete dve tanke korice, koje su cvrste i meke u isto vreme, ne kidaju se i mogu se seci prema velicini zdjele ili tasne  u kojoj se servira slana torta. Ja je redam u srednjoj vatrostalnoj ciniji, svaki red kore premazujem kiselom pavlakom i stavim u frizider.
Ove korice nemaju ni kap ulja i peku se bez ulja, tako da mirne duse mozete da uzivate u njoj, a opet, zasitna je.
Mozete ih premazati bilo kojim slanim filom, sirom pomesanim sa jogurtom, da dodajate alevu papriku, beli luk… ali je ova kombinacija samo sa kiselom pavlakom jednostavno neodoljiva.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar