Potrebno
Za koru:
4 bjelanceta
4 kasike secera
5 kasike mlevenih lesnika
1 kasika brasna
Za fil:
4 zumanceta
2 pudinga od vanile
700 ml. mleka
250 gr. secera u prah
250 gr. margarina
150 gr. cokoladnih napolitanki (sa cokoladnim filom)
100 gr. cokolade za kuvanje
Za fil:
4 zumanceta
2 pudinga od vanile
700 ml. mleka
250 gr. secera u prah
250 gr. margarina
150 gr. cokoladnih napolitanki (sa cokoladnim filom)
100 gr. cokolade za kuvanje
Priprema:
Bjelanca umutiti u cvrst sneg, pa postepeno dodati secer i mutiti kako bi se otopio.Zatim dodati mlevene lesnike i brasno, te lagano promesati.
Okrugao kalup(precnik 25 cm.)obloziti papirom za pecenje, sipati smesu i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok kora ne porumeni.
U manju seprpu sipati 500 ml. mlijeka, dodati pola secera u prah i ostaviti za prokljuca.
Posebno umutiti preostalo mlijeko, zumanca i puding od vanile.Sipati u kljucalo mlijeko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mesanje dok se ne zgusne.
Posebno umutiti margarin i preostali secer u prahu, sjediniti sa ohladenim pudingom i umutiti mikserom.
Pripremljen fil podeliti na dva dela.U prvi deo dodati samlevene napolitanke a u drugi deo otopljenu cokoladu.
Koru premazati filom od cokoladnih napolitanki.Zatim naneti fil od cokolade i poravnati.
Za dekoraciju prepustite se svojoj masti.
Prijatno !
Posebno umutiti preostalo mlijeko, zumanca i puding od vanile.Sipati u kljucalo mlijeko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mesanje dok se ne zgusne.
Posebno umutiti margarin i preostali secer u prahu, sjediniti sa ohladenim pudingom i umutiti mikserom.
Pripremljen fil podeliti na dva dela.U prvi deo dodati samlevene napolitanke a u drugi deo otopljenu cokoladu.
Koru premazati filom od cokoladnih napolitanki.Zatim naneti fil od cokolade i poravnati.
Za dekoraciju prepustite se svojoj masti.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar