srijeda, 30. kolovoza 2017.

Torta Napolitanka sa pudingom od vanilije





Potrebno 

 Za koru:

4 bjelanceta

4 kasike secera

5 kasike mlevenih lesnika

1 kasika brasna

Za fil:

4 zumanceta

2 pudinga od vanile

700 ml. mleka

250 gr. secera u prah

250 gr. margarina

150 gr. cokoladnih napolitanki (sa cokoladnim filom)

100 gr. cokolade za kuvanje

Priprema:


Bjelanca umutiti u cvrst sneg, pa postepeno dodati secer i mutiti kako bi se otopio.Zatim dodati mlevene lesnike i brasno, te lagano promesati.

Okrugao kalup(precnik 25 cm.)obloziti papirom za pecenje, sipati smesu i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok kora ne porumeni.

U manju seprpu sipati 500 ml. mlijeka, dodati pola secera u prah i ostaviti za prokljuca.

Posebno umutiti preostalo mlijeko, zumanca i puding od vanile.Sipati u kljucalo mlijeko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mesanje dok se ne zgusne.

Posebno umutiti margarin i preostali secer u prahu, sjediniti sa ohladenim pudingom i umutiti mikserom.

Pripremljen fil podeliti na dva dela.U prvi deo dodati samlevene napolitanke a u drugi deo otopljenu cokoladu.

Koru premazati filom od cokoladnih napolitanki.Zatim naneti fil od cokolade i poravnati.

Za dekoraciju prepustite se svojoj masti.

Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar