nedjelja, 27. kolovoza 2017.

Straccitela Torta : Odličan izbor za svaku priliku, od dječjeg rođendana do zlatnog pira







Sastojci:
Kora:
– 8 bjelanjaka
– 8 žlica šećera
– 8 žlica brašna
– 1/2 praška za pecivo
Fil:
– 1/2 l mlijeka
– 8 žumanjaka
– 2 želatine
– 1/2 l slatkog vrhnja
– 100 g krupno ribane čokolade za kuhanje
– 150 g šećera




Priprema:
1. Za koru izmutiti bjelanjke sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo te peći u podmazanom plehu 30 min na 200 stupnjeva.
2. Kad je kora pečena preliti je s 1 dl vrelog mlijeka i pustiti da se hladi.
3. Za fil namočiti 2 želatine u malo hladne vode.
4. 1/2 l mlijeka zakuhati, a žumanjke i šećer pjenasto izmutiti te preliti s vrelim mlijekomi ne dopustiti da zakuha nego malo držati na vatri da se jaja skuhaju.
5. S tim vrelim preliti želatinu i pustiti da se ohladi (da bude mlako).
6. Izmutiti 1/2 l vrhnja u šlag, te dodati u šlag smjesu od želatine, jaja i mlijeka, dodati krupno ribanu čokoladu.
7. Preliti koru tom smjesom te kolač staviti u frižider na par sati da se stisne.


Nema komentara:

Objavi komentar