petak, 25. kolovoza 2017.

Semifreddo sa bijelom čokoladom i nutellom






Potrebno :
5 žumanaca
8 kašika šećera
200 g. bijele čokolade
5 dcl mlečne slatke pavlake
2 kašike nutelle


Priprema:

Žumanca penasto umutiti sa šećerom, da pobele, staviti da se kuvaju na pari. Odmah dodati belu čokoladu sobne temperature, mešati smesu nad parom par minuta, samo dok se čokolada ne istopi i odmah skloniti pa ohladiti do sobne temerature.
Slatku pavlaku umutiti, dodati ohlađenu smesu od bijele čokolade i sve dobro izmiksati.
U kalup, moj je dimenzija – širina dna-8cm, širina vrha kalupa-11cm i dužina 30 cm. staviti najlon ili al.foliju, i sipati krem. Ostaviti 5-6 kašika krema, izmešati sa nutellom i rasporediti preko žute kreme. Malo kašikom miješati prema dnu da se kreme malo izmešaju.
Ostaviti u zamrzivač najmanje 12 časova, izvaditi iz kalupa i dekorisati nutellom.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar