Potrebno:
500 g tikvica
200 g sira (edamer, gauda ili slični)
100 g krušnih mrvica
50 g brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
4 jaja
150 ml jogurta
sol
200 g sira (edamer, gauda ili slični)
100 g krušnih mrvica
50 g brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
4 jaja
150 ml jogurta
sol
Priprema
Tikvice naribati, posoliti i ostaviit da puste vodu(oko 10-15 minuta). Zatim ih ocijediti od vode.
Mrvice, brašno i prašak promiješati.
Sir naribati, dodati u ocijeđene tikvice, zatim dodati istućena jaja, jogurt i na kraju suhu mješavinu od mrvica i brašna. Posoliti i promiješati.
Sir naribati, dodati u ocijeđene tikvice, zatim dodati istućena jaja, jogurt i na kraju suhu mješavinu od mrvica i brašna. Posoliti i promiješati.
Pećnicu zagrjati na 200°C.
Pleh okrugli 23-24 cm lagano namastiti, izliti smjesu i peći oko 30-35 minuta dok se dobije lijepa boja.
Pleh okrugli 23-24 cm lagano namastiti, izliti smjesu i peći oko 30-35 minuta dok se dobije lijepa boja.
Pečenu pitu ostaviti par minuta da odstoji pa poslužiti toplu ili hladnu.
Pita je jako fina i sočna.
Pita je jako fina i sočna.
Savjet:
Umjesto krušnih mrvica mogu se staviti mljevene zobene pahuljice ili nešto slično.
Brašno može biti integralno, kukuruzno ili obično glatko.
Ja koristim integralne krušne mrvice.
Umjesto krušnih mrvica mogu se staviti mljevene zobene pahuljice ili nešto slično.
Brašno može biti integralno, kukuruzno ili obično glatko.
Ja koristim integralne krušne mrvice.
U pitu se može dodati i sjeckana šunka, panceta ili nešto slično.
Posluživanje
Poslužiti uz čašu jogurta ili uz sezonsku salatu.
Prijatno!
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar