subota, 26. kolovoza 2017.

Napravi se za 20 min a pojede za 5…






Potrebno
Za koru  :
6 kom jaja
6 žlica brašna
6 žlica šećera
1/2 praška za pecivo
malo ulja ( od oka, ne previše)
3 žlice kakaa
1 dcl mlijeka

Za Preljev :
1 dcl mlijeka
3 žlice ruma
Za kremu :
3 pudinga od vanilije
1 l mlijeka
150 g margarina
6 žlica šećera
i još:
250 ml slatkog vrhnja
banana kolko želite, meni je što više to bolje

Priprema:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka te miksajte žumanjke sa šećerom da se ne zgruda. Dodajte brašno i prašak za pecivo, te mlijeko i ulje, miksajte dok ne postane kremasto te stavite 3 žlice kakaa.

Na kraju kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka i stavite u 180 stupnjeva zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta
Tek ispečeni biskvit preliti sa prokuhanim mlijekom u koji ste dodali rum, ostaviti da se ohladi pa preko cijelog biskvita poslažite banane.

Skuhajte puding te ostavite da se ohladi, u ohlađeni puding dodajte margarin te dobro izmiksajte, kremu izlijte preko banani i pustite da se stisne, nakon toga izmiksajte vrhnje za šlag i stavite preko kreme i 
ukrasite rendanom čokoladom .Ohladite u frižideru pa poslužite .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar