utorak, 29. kolovoza 2017.

Moram priznati da bolji recept za sirnicu nisam imala !







Potrebno:

 1/2 kg debljih kora (moje su bile bas tanke)
 cca 300 g sira ( u receptu pise 1/2 kg ali bilo je previse)
 250 ml vode
 125 ml ulja
po potrebi soli

Priprema:

U dublji sud pomesati vodu i ulje i posoliti ( ako vam je i sir dosta slan pazite da ne preterate). Bice potrebno da pre svakog prskanja kora promesate ovu tecnost jer se ulje izdvaja.
Okruglu tepsiju (ja sam koristila br.26) podmazati uljem i staviti 2 kore ciji krajevi treba da prelaze ivice tepsije tj. da vise sa strane. Poprskati mesavinom ulja i vode.
Ostatak kora podeliti na grupice od po 3 kore.
Uzeti 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih da mogu da stanu pa trecu poprskati i posuti izmrvljenim sirom.
Ponoviti ovo i sa ostalim korama osim poslednje 3.
Prvu od te tri staviti naguzvanu u tepsiju i poprskati.
Staviti i pretposlednju koru. I nju poprskati i staviti ostatak sira.
Staviti i poslednju koru i poprskati mesavinom vode i ulja.
One krajeve koji vise sa strane sada prebaciti preko poslednje kore zatvarajuci burek i poprskati tecnoscu.
Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni.
Pečenu sirnicu možete preliti kiselim vrhnjem i poslužiti!
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar