nedjelja, 27. kolovoza 2017.

Miješana salata na hladno .. Zapišite sebi ovaj odličan recept !





Potrebno:
9 kg povrća: kupus, paprika, zelena rajčica, mrkva, luk…
1 l octa
3 l vode
1 vinobran (mislim da je to 10 g)
150 g soli
200 g šećera

Priprema:

Recept je za količinu od 9 kilograma povrća, ali tekućina koju sam napravila bila je sasvim dovoljna za više od 10 kg.
Ja sam za svoju uzela 5 kg kupusa, 4 kg paprike i 1,5 kg zelene rajčice.
Povrće dobro oprati. Kupus naribati, a papriku i zelenu rajčicu narezati na tanke rezance, odnosno listiće. Sve staviti u jednu veću posudu i dobro izmiješati.
Ocat, vodu, šećer, sol i vinobran izmiješati i odmah, na hladno, zaliti povrće. Malo promiješati.
Čini se da je malo tekućine, ali već za 10-ak minuta povrće “padne”. U toj otopini neka stoji 24 sata. Vidjet ćete, poslije sve bude natopljeno u otopini.
Nakon 24 sata salatu stavljati u dobro oprane tegle ). Bitno je dobro stisnuti, da u teglama  ne ostane tekućine. Ja sam tegle  naslanjala na trbuh, naopačke i “gurala” salatu, da se što više nabije. Teglice zatvoriti.
Prije posluživanja salatu maaaalo pouljiti. Izvrsna je!
Salata se može i zaliti ovom tekućinom, ali nije potrebno. Ovako ostane baš lijepa, svijetla i lagano hrskava.

Nema komentara:

Objavi komentar