nedjelja, 20. kolovoza 2017.

Lješnik Štanglice …Stvarno super kolač preporučila bi ga svima !



Potrebno
 Za Koru:
4 bjelanceta
prstohvat soli
80 g secera
20 g brasna
80 g pecenih, mlevenih ljesnika
Za Fil
8 zumanaca
120 g secera
50 g brasna
170 g mleka
90 g cokolade za kuvanje
110 g putera
Ostalo
30-ak g pecenih, mljevenih ljesnika
Priprema:
 Bjelace umutiti. Polako dadavati secer i dalje mutite dok ne dobijete cvrst sneg. Iskljuciti mikser. Lagano dodati mlevene, pecene lesnike i 20 g brasna. Umesati zicom.
Podmazati i brasnom posuti tepsiju cca. 30x20cm i sipati umucena belanca. Poravnati. Peci 20 minuta na 180 stepeni. Probati cackalicom da li je gotovo.

Za to vreme napraviti fil. Umutiti 8 zumanaca sa 120 g secera. Tome dodati 50 g brasna i 170 g mleka. Mozete ga kuvati na pari, ali ja volim direktno na ringli na jako slaboj vatri, uz neprestano mesanje zicom. Dodati 90 g cokolade 
U bjelanca dodati prstohvat soli i dobro umutit za kuvanje. Kuvati dok se fil ne zgusne. Kada se ohladi dodati 110 g umucenog putera. Sve zajedno dobro umutite mikserom.

Premazati preko ohladjene kore i odozgo posuti sa 30-ak grama mlevenih pecenih lesnika. Ohladiti.

Iseci na stanglice ili kockice i uzivati. Prijatno!
.

Nema komentara:

Objavi komentar