srijeda, 30. kolovoza 2017.

Ledena torta sa pudingom od vanilije i čokolade





Potrebno 

Za koru 
6 bjelanjaka
6 žlica šećera
6 žlica brašna
300 ml mlijeka
Krema
6 žutanjaka
6 žlica šećera
250 gr margarina za kreme
Krema od vanilije
300 ml mlijeka
1 puding od vanilije
3 žlice šećera
Krema od čokolade
300 ml mlijeka
1 puding od čokolade
3 reda čokolade
1 ž
lica šećera
Za ukrašavanje
500 ml slatkog vrhnja
ili
2 vrećice šlaga
250 ml mlijeka

Priprema:

Kora 

Pećnicu zagrijati na 175*C.

Bjelanjke i šećer mutiti dok snijeg ne postane gust i sjajan. Umiješati brašno i sve dobro promiješati.

Smjesu  izliti u kalup za torte promjera 24 cm ili u lim za pečenje cca. 24×24 cm.

Koru  peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175*C 10-15 minuta.

Još toplu koru  preliti s 300 ml vrućeg mlijeka i staviti hladiti.
Krema

Na pari dobro izraditi žumanjke i šećer tako da smjesa postane pjenasta i gusta.

U ohlađenu kremu umutiti 250 gr margarina za kreme.

Kremu podijeliti na dva jednaka dijela.

Krema od vanilije

S 50 ml mlijeka pomiješati puding od vanilije i šećer i dobro ga promiješati da ne ostanu grudice.

250 ml mlijeka zakuhati pa u njega umiješati razmućeni puding i kuhati dok se ne zgusne.

U ohlađeni puding umiješati polovicu kreme od žutanjaka i sve dobro promiješati.
Krema od čokolade

S 50 ml mlijeka pomiješati puding od čokolade i šećer i dobro ga promiješati da ne ostanu grudice.

250 ml mlijeka zakuhati pa u njega umiješati razmućeni puding i kuhati dok se ne zgusne.

U još topli puding umiješati čokoladu i miješati dok se čokolada potpuno ne otopi.

U ohlađeni puding umiješati polovicu kreme od žutanjaka i sve dobro promiješati.
Na ohlađeni biskvit najprije nanijeti kremu od vanilije, zatim kremu od čokolade i na vrh staviti tučeno slatko vrhnje ili šlag pjenu.
Posluživanje
Tortu je potrebno dobro ohladiti, najbolje preko noći, a nakon toga samo uživati!
Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar