Potrebno :
4 gotove kore,
za fil –
250 g sira,
4 grančice peršuna,
250 g sira,
4 grančice peršuna,
za mazanje kora – 2
jajeta,
2 kašike mlijeka,
2 pune kašike kiselog mlijeka,
1 čaša ulja.
Biće vam potrebno još i žumance, susam ili kim za premazivanje.
jajeta,
2 kašike mlijeka,
2 pune kašike kiselog mlijeka,
1 čaša ulja.
Biće vam potrebno još i žumance, susam ili kim za premazivanje.
Priprema:
U činiji izmešati jaja, mlijeko, kiselo mlijeko i ulje. Raširiti jednu koru i premazati je ovom mešavinom. Na nju staviti drugu koru i premazati je.
Saviti po dve suprotne strane (ali da ostane četvrtast oblik) i premazati smjesom od jaja i ulja. Na sredini prema svakom od 4 ćoška staviti fil od sira, pa potom ćoškove presaviti da se dobije oblik koverte.
Redati u podmazanu tepsiju, premazati umućenim žumancetom i posuti susamom ili kimom. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok lepo ne porumeni.
Prijatno !
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar