Potrebno :
Keks petit
Za Fil sa višnjama:
500 grama višanja
12 kašika griza
700 ml vode
10 kašika šećera
Za Žuti fil:
7 kašika šećera
3 pudinga od vanilije
150 grama maslaca
800 ml mlijeka
Završni dio
500 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Keks petit poredati po tepsiji.Višnje, šećer i griz skuhati u 700 ml tećnosti, u koliko koristite višnje iz kompota onda na količinu iz tegle dodajte toliko vode da dobijete 700 ml tećnosti. Kad to skuhate vruć fil premažite preko keksa.
Puding sa šećerom razmutite u 200 ml mlijeka, ostatak mlijeka stavite da kuha i skuhajte puding. Kad se ohladi sastavite ga sa umućenom maslacem i nanesite na kolač.
Još vam ostaje da umutite vrhnje za šlag i nanesete na kolač.
Tepsija je negdje oko 3ox20.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar