četvrtak, 31. kolovoza 2017.

Kad sam danas gostima servirala ovu pitu svi su bili oduševljeni i tražili recept



Potrebno:


500 gr kora za pitu 

Za fil od sira:           
300 gr sira 
2 jajeta
 ulje
 so
Premaz: 
paketić kvasca
 malo šećera
 so 
3 jajeta
 4 šoljice mlijeka
 2 šoljice ulja
 22 kašike mekog brašna

Priprema

Premaz za kore: 1. U usitnjen kvasac (ja sam koristila suhi kvasac) sipati malo mlake vode, šećera i soli. Kad kvasac nadođe pomješati ga sa jajima, brašnom, mlijekom i uljem. Sve dobro promješati varjačom a može i mikserom. Tijesto je gustine kao za palačinke.
Fil od sira: 1. Izgnječen sir pomješati sa umućenim jajima i po ukusu dosoliti. 2. Staviti koru i četkicom nanijeti premaz. Preko staviti drugu koru, premazati je, pa staviti treću i nju premazati. Na treću koru staviti fil od sira. Ivice kora saviti da fil nebi curio, pa sve saviti u rolnu. Staviti u podmazan pleh i peći 35-40 minuta na temperaturi od 220°, da pita porumeni.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar