ponedjeljak, 28. kolovoza 2017.

Crna Torta







Potrebno
Za Koru:
7 jaja
14 kašika oraha ili lešnika
7 kašika šećera
2 kašike kakaoa
3 kašike mlevenog keksa
40 gr čokolade
1 kašika ulja
Za Fil:
4 jaja 
200 gr šećera
100 gr čokolade
125 gr maslaca 

Glazura 
100 gr čokolade 
50 ml slatko vrhnje 

Priprema :

Umutite 7 bjelanaca u sneg pa dodajte 7 kašika šećera,posebno umućena  7 žumanaca , a ostale sastojke orahe, kakao, mleveni keks, kašiku ulja i istopljenu ili izrendanu čokoladu umešajte lagano špatulom. Pleh obložite pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni toliko dugo dok se ne ubode čačkalica i izađe suva. Skinite papir i ostavite koru da se ohladi. Ohlađenu podelite na 2 do 3 dela koncem ili nekim dugim tankim nožem u zavisnosti od veličine kalupa.

Umućena jaja mikserom sa 200 gr šećera skuvajte u šerpi sa debljim dnom na tihoj vatri dok se ne zgusnu uz stalno mešanje.u umućenu kremu dodajte margarin  125 gr margarina ili  125 gr maslaca i 100 gr čokolade za mešanje. Masa bude malo ređa zbog rastopljenog margarina ali prilikom hlađenja fino se zgusne. Dok se hladi promešajte povremeno.
Tortu isfilovati filom , preliti glazurom ili ukrasiti šlagom. za glazuru cokoladu i vrhnje rastoopiti  i preliti tortu .
Ostavite u frižider da se stegne i ukusi prožmu pa uživajte.
Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar