Potrebno:
Za koru
Za koru
2 šoljice smeđeg šećera
1 šoljica oštrog brašna
1 šoljica mekog brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika sode
3/4 šoljice kakaa
2 jaja
1 šoljica mlijeka
1/2 šalice ulja
2 kašika arome vanilije
1/2 šoljice ključale vode
1 šoljica oštrog brašna
1 šoljica mekog brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika sode
3/4 šoljice kakaa
2 jaja
1 šoljica mlijeka
1/2 šalice ulja
2 kašika arome vanilije
1/2 šoljice ključale vode
Za kremu:
2 šoljice mlijeka
1 puding od vanilije
2 kašike šećera
1 kašika instant kafe (nessice)
50 g mliječne čokolade
50 g bijele čokolade
1 puding od vanilije
2 kašike šećera
1 kašika instant kafe (nessice)
50 g mliječne čokolade
50 g bijele čokolade
Za glazuru:
200 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca
5 kašika ulja
50 g maslaca
5 kašika ulja
Priprema
Za koru :
Za koru :
Pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj zdjeli.
Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe, kad se sjedine, miksati 2 minute.
Dodati vrelu vodu, promiješati, izliti u kalup za pečenje (promjera 26cm) premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva.
Peći oko 40-45 minuta… ako je potrebno (i ovisi o jačini pećnice), slobodno pecite dulje.
Za kremu
Zakuhati šećer i puding u mlijeku, u još vrući puding umiješati obje vrste čokolade i nessicu, miješati dok se sastojci ne sjedine .
Zakuhati šećer i puding u mlijeku, u još vrući puding umiješati obje vrste čokolade i nessicu, miješati dok se sastojci ne sjedine .
Koru horizontalno prerezati na pola i filovati toplom kremom.
Za glazuru sve sastojke otopiti na pari i premazati preko kolača ukrasiti čokoladnim mrvicama ili po želji …
Dobro ohladiti i… uživati u sočnim zalogajima ove neodoljive torte.
Prijatno!
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar