utorak, 22. kolovoza 2017.

Čokoladna torta bez margarina ili maslaca – Sočna čokoladna torta!


Potrebno:
Za kore:
4 jaja
8 kašika kristal šećera
4 kašike brašna
2 kašike mleka
1 kašikica praška za pecivo
4 kašike kakaa
4 kašike ulja
Za fil:
1/2 L slatke pavlake
4oo gr čokolade
Za preliv:
2 kašike šećera
ruma po želji
2 kašike kakaa
2 dcl mleka


Priprema:
Mikserom umutiti jaja sa šećerom da bude penasto, zatim dodati ostale sastojke i pomešati lagano sa kašikom ne sa mikserom, kad se sve lepo sjedini sipati u podmazan pleh i ispeći koru, ponoviti postupak još jednom.Kore presjeci na dva jednaka dijela ,tako da dobijete 4 .

 Za preliv sve prokuvati i kad se kore ohlade preliti ih.
Za fil slatku pavlaku dobro zagrejati ali ne da provri i dodati u nju čokoladu, mešati sve dok se čokolada ne istopi i fil postane gust. Kad se fil ohladi mazati svaku  koru filom .Tortu ohladiti pa poslužiti .

Prijatno 

Nema komentara:

Objavi komentar