Potrebno
Za donji dio:
Za donji dio:
150 gr šlaga
250 ml mleka
200 gr kisele pavlake
200 gr mlevenog keksa
250 ml mleka
200 gr kisele pavlake
200 gr mlevenog keksa
Za čokoladni dio:
500 ml slatke pavlake
250 gr čokolade
250 gr čokolade
Još:
jedan red bilo kojeg suvog keksa
i nešto za dekoraciju po izboru
i nešto za dekoraciju po izboru
Priprema:
Zagrejati 250 ml slatke pavlake do tačke vrenja ali da ne provri, skloniti sa vatre i dodati izlomljenu čokoladu.
Miješati dok se sve ne sjedini kao kada otapate čokoladu za glazuru. Prvo ima sitne tačkice čokolade pa se tek onda vezuje, treba malo više mešati.
Ostaviti da se prohladi pa staviti u frižider sat vremena.
Posle sat vremena umutiti šlag sa mlijekom, pa dodati kiselu pavlaku, izmešati i umešati keks.
Izvaditi čokoladni fil iz frižidera i izmiksirati.
Posebno umutiti ostatak slatke pavlake, ne jako gusto, pa dodati ga čokoladnom filu i sve umutiti.
Slatka pavlaka sa čokoladom hoće da se jako stegne pa ako je pregusto samo uspete 50 ml mleka i malo umutite, otpustiće i fino se sjediniti.
Ko ima kalup neka ga obloži folijom pa obruč stavi na tacnu.
Prvi sloj je red keksa umoćenog u mleko, pa sloj sa mlevenim keksom i odgore sloj sa čokoladom.
Staviti u frižider sat vremena pa skinuti obruč ili u frižider 3h pa skinuti obruč.
Ko nema kalup i obruč neka sve stavi u šerpu ali obrnutim redom.
U šerpu staviti foliju, čokoladni deo na foliju, deo sa mlevenim keksom pa sloj suvog keksa umočenog u mleko.
U zamrzivaču držati sat, sat ipo pa okrenuti na tacnu is kinuti foliju ili 3 – 4h u frižideru pa okrenuti na tacnu.
Dekoracija po želji.
Prijatno!
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar