Potrebno:
Za koru i natapanje:
125 ml vode
sok od 1 narandže
sok od 1/2 limuna
100 g šećera
125 ml ruma
400 g (oko 70 kom.) piškota
Za fil:
1 kreme za torte od vanile
300 ml mleka
50 ml likera od jaja
50 g mlevenih lešnika
100 g maslaca
150 g šećera u prahu
Za ukrašavanje:
250 ml slatke pavlake
1 kašičica šećera
1 vanilin šećer
1 kremfix
oko 12 kom. piškota
oko 50 g otopljene čokoladne glazure(čokoladu otpiti na pari sa kasikom ulja)
1 kreme za torte od vanile
300 ml mleka
50 ml likera od jaja
50 g mlevenih lešnika
100 g maslaca
150 g šećera u prahu
Za ukrašavanje:
250 ml slatke pavlake
1 kašičica šećera
1 vanilin šećer
1 kremfix
oko 12 kom. piškota
oko 50 g otopljene čokoladne glazure(čokoladu otpiti na pari sa kasikom ulja)
Priprema
Prokuvati vodu sa sokovima i šećerom, dodati rum i ohladiti. Pripremiti piškote i obruč forme za tortu vel. 26 cm.
Umutiti fil po uputstvu sa pakovanja, pa izmešati sa ulupanim maslacem i šećerom. Na kraju umešati liker i lešnike.
Na tanjir staviti obod forme, dole poredati 1 red natopljenih piškota, pa premazati sa pola krema, ponovo naneti sloj od piškota, pa ostatak krema, i na kraju prekriti piškotama. Ostaviti na hladnom oko 4 sata.
Prokuvati vodu sa sokovima i šećerom, dodati rum i ohladiti. Pripremiti piškote i obruč forme za tortu vel. 26 cm.
Umutiti fil po uputstvu sa pakovanja, pa izmešati sa ulupanim maslacem i šećerom. Na kraju umešati liker i lešnike.
Na tanjir staviti obod forme, dole poredati 1 red natopljenih piškota, pa premazati sa pola krema, ponovo naneti sloj od piškota, pa ostatak krema, i na kraju prekriti piškotama. Ostaviti na hladnom oko 4 sata.
Ulupati pavlaku sa šećerima i kremfixom, premazati odozgo i ukrasiti uz pomoć šprica.
Piškote prepoloviti i do pola ih umakati u glazuru, ređati na foliju i kad se stegne poredati ih po torti.
Tortu dobro ohladiti pa poslužiti !
Prijatno
Nema komentara:
Objavi komentar