Potrebno
Za koru :
Za koru :
5 jaja,
5 kašika brašna,
5 kašika šećera,
1 kašika kaka
2 kašike mljevenih oraha
pola praška za pecivo
5 kašika brašna,
5 kašika šećera,
1 kašika kaka
2 kašike mljevenih oraha
pola praška za pecivo
Za Fil 1:
1 margarin,
250 g šećera u prahu,
300 g mlevenog plazma keksa,
4 dl gaziranog soka,
Za fil 2 i 3
1 l mlijeka,
4 pudinga od vanile,
15 kašika šećera,
200 g čokolade za kuvanje
ostatak margarina iz fila 1
i još
kutija „jafa keksa“,
kutija piškota,
250 g šećera u prahu,
300 g mlevenog plazma keksa,
4 dl gaziranog soka,
Za fil 2 i 3
1 l mlijeka,
4 pudinga od vanile,
15 kašika šećera,
200 g čokolade za kuvanje
ostatak margarina iz fila 1
i još
kutija „jafa keksa“,
kutija piškota,
Priprema:
Za koru
Umutite jaja, šećer orahe i brašno u koje ste prethodno dodali prašak za pecivoi kakao . Koru ispecite u podmazanom i brašnom posutom plehu u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 15 min . Pečenu koru izvadite i ostavite da se ohladi.
Za fil1
Margarin umutite penasto sa šećerom u prahu. U mleveni keks dodajte tri decilitra soka i trećinu umućenog margarina, pa premažite koru. Odozgo poredajte „jafa keks“ koji ste pre toga potopili u ostatak soka.
Za fil2i3
U litar mleka, sa deset kašika šećera, skuvajte četiri pudinga od vanile. Ohladite i umutite s preostalim umućenim margarinom. Fil podelite na dva dela. Jedan neka ostane žut, a u drugi dodajte istopljenu čokoladu.
Preko „jafa keksa“ premažite žuti fil, poređajte piškote potopljene u sok, pa premažite filom od čokolade. Tortu ukrasite po želji umućenim slatkim vrhnje ili čokoladnom glazurom .
Za koru
Umutite jaja, šećer orahe i brašno u koje ste prethodno dodali prašak za pecivoi kakao . Koru ispecite u podmazanom i brašnom posutom plehu u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 15 min . Pečenu koru izvadite i ostavite da se ohladi.
Za fil1
Margarin umutite penasto sa šećerom u prahu. U mleveni keks dodajte tri decilitra soka i trećinu umućenog margarina, pa premažite koru. Odozgo poredajte „jafa keks“ koji ste pre toga potopili u ostatak soka.
Za fil2i3
U litar mleka, sa deset kašika šećera, skuvajte četiri pudinga od vanile. Ohladite i umutite s preostalim umućenim margarinom. Fil podelite na dva dela. Jedan neka ostane žut, a u drugi dodajte istopljenu čokoladu.
Preko „jafa keksa“ premažite žuti fil, poređajte piškote potopljene u sok, pa premažite filom od čokolade. Tortu ukrasite po želji umućenim slatkim vrhnje ili čokoladnom glazurom .
Ohladite pa poslužite.
Prijatno !
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar