četvrtak, 24. kolovoza 2017.

7 + 7 + 7 Ovako se zove, zato što ide svega po 7



Potrebno 
Za koru :
7 bjelanjaka
7 žlica šećera
7 žlica oštrog brašna
3 žlice mlake vode

Za Preljev
1 dl mlijeka
malo ruma

Krema
7 žumanjaka
7 žlica šećera
6 žlica oštrog brašna
1 žlica gustina
8 dl mlijeka
250 g margarina
1 kesica šlag pjene
50 g čokolade


Priprema:

Izmiješati 7 bjelanjaka i postepeno nadodavati šećer, pa brašno i vodu. Smjesu  staviti u nauljenu tepsiju i peći na 160°C dok biskvit ne porumeni (oko 25 min). Izvaditi biskvit čim dobije boju jer će u protivnom biti pretvrd. Ostaviti koru da se ohladi.
Kada je kora  ohlađea treba ga nabosti čačkalicom i preliti s 1 dl mlijeka i malo ruma.
Krema: dobro izmiješati žumanjke, brašno, šećer, gustin i 1 dl mlijeka. Navedenu smjesu dodati u 7 dl vrućeg mlijeka i kuhati (kao puding) 5 minuta.
Ostaviti kremu da se ohladi.
Kada je krema hladna u nju dodati 1 margarin i dobro izmiješati. Gotovu kremu premazati po kori.
Pripremiti šlag po uputama na kesici i premazati kolač. Nakon toga sitno nasjeckati čokoladu i posuti po kolaču.Kolač ohladiti u frižideru pa poslužiti.
Prijatno 

Nema komentara:

Objavi komentar