srijeda, 4. listopada 2017.

Nije dobra vec savrsena slana torta!




Potrebno:

1 pakovanje korica za rozen tortu

Za fil:
  500 gr feta sira
  150 gr soft margarina
 100 gr krem sira
 200 gr kisele pavlake
 3 supene kasike ajvara
 500 gr sunke seckane sa kockice

Za ukrasavanje:
 100 gr (po zelji vise) majoneza
 100 gr renanog tvrdjeg sira tipa ementaler, trapist, gauda…
1 bareno rendano zumance

Priprema:
Dobro izgnjeciti feta sir, dodati pavlaku, margarin, krem sir i dobro ujednaciti smesu. Dodati sitno seckanu sunku.
Fil podeliti na dva dela i u jedan ubaciti ajvar.
Kore filovati naizmenicno crvenim pa belim filom tako da se dobiju crveni i beli slojevi.
Zadnja kora se ne filuje.
Sve staviti u frizider na nekoliko sati, najbolje preko noci.
Sutradan opkrojiti krajeve i premazati majonezom. Ukrasiti rendanim sirom i zumancetom

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar